AJAX STRIJDT MET GEHELE EUROPESE TOP OM HANDTEKENING VAN TOPTALENT SVERRE NYPAN

Ajax is geïnteresseerd in de komst van Sverre Nypan, melden Duitse media. Ook Borussia Dortmund is van plan om bij Rosenborg BK naar de situatie van de middenvelder te vragen. Verder worden de verrichtingen van Nypan ook gevolgd door Real Madrid, Arsenal, Manchester United, Manchester City en Bayern München.

Nypan speelde zich vorig jaar in de basis bij Rosenborg BK en was uiteindelijk vrijwel wekelijks verzekerd bij een plek bij de eerste elf van Svein Maalen. Vorig seizoen kwam de Jonge Noor tot 23 wedstrijden in de Eliteserien, waarin hij vijf keer scoorde en een assist leverde. In kwalificatie voor de Conference League maakte hij indruk met drie assists in drie wedstrijden. Uiteindelijk werd Rosenborg in de derde ronde uitgeschakeld door het Schotse Heart of Midlothian.

Bij Ajax kan men goed versterking op het middenveld gebruiken. Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Silvano Vos zijn tot nog toe te wisselvallig gebleken en Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk hebben door blessureleed maar weinig kunnen spelen. Jordan Henderson werd in de winter al gehaald om ervaring aan het middenveld toe te voegen, maar ook de 33-jarige Engelsman liet nog geen onuitwisbare indruk achter.

Lees ook:

Feyenoord kan megabod verwachten na transfer van 100 miljoen euro

Vrijdag onthulde ESPN dat Ajax ook interesse heeft in het vijftienjarige Deense talent William Faber. De vijftienjarige Deen speelt bij zijn club FC Nordsjaelland normaal als hangende rechtsbuiten. "'De jongeling koppelt zijn goede overzicht aan een mooie techniek en is één van de blikvangers van Future Cup-titelhouder FC Nordsjælland", aldus ESPN.

2024-03-29T12:12:54Z dg43tfdfdgfd